Den feministiska kampen att bevara den feministiska kampen.

fredag 10 juli 2015

Cirkelns genocida implikationer

Folkmord, eller genocid, är ett vansinnigt koncept. Det representerar den absolut mörkaste sidan hos oss människor. Mellan 1933 och 1945 mördades omkring 6 miljoner judar under Hitlers styre. Det skedde genom en systematisk slakt som svärtar våra historieböcker med evig skam. Trots detta, trots att vi alla är ense om vilken otänkbar handling det är så finns det vissa idag som uttrycker att de vill 'döda alla män'. De kallar sig "feminister" och är alla del av en hatisk, destruktiv cirkel. En sammansluten, mer eller mindre organiserad loop vari hatet föder sig själv och sprids utåt, injiceras in i samhället. På vår systersida kallar vi den för FemhatCirkeln.

Cirkeln har en politisk agenda med varierade mål, men de förmedlar alla samspelt en grovt hatisk "feminism". Det är ett tydligt riktat hat mot män som Cirkeln anser vara en benign, rättfärdig motaktion och reaktion på kvinnohat. Det är hat som Cirkelns aktörer försöker normalisera i vårt samhälle i syfte att demonisera det manliga könet och skapa sociala klyftor. Cirkeln har ett sätt att framföra genocida idéer som är skrämmande besläktat med en lista som detaljerat och med vedertagna begrepp punktar upp hur folkmord uppstår från grunden och genomförs. Vi ska snart presentera den jämförelsen.

Först är det viktigt att påpeka att även om en viss andel av Cirkelns aktörer förespråkar folkmord och/eller bidrar till att förmedla genocida budskap så måste hotet tas med en stor nypa salt. Cirkelns koncept att mörda en så stor del av planetens befolkning kommer aldrig få tillräcklig genomslagskraft, och även då hade ett folkmord av den typen misslyckats genom motstånd. Poängen i det här är inte att konceptet "döda alla män" är dömt att misslyckas, poängen är att konceptet över huvud taget accepteras som en del av diskursen vare sig det handlar om allvar eller osmakliga överdrifter.


Listan som punktar folkmordets upptrappning och genomförande är skriven av The Genocide Watch.

(1) KLASSIFICERING


Människor kategoriseras in i olika fack som grundar sig på t.ex etniska eller religiösa faktorer. Klassificering är inget ovanligt per se men det bidrar alltid till en människosyn som präglas av ett "VI och/mot DEM"-tänkande. Det är bl.a fundamentalt för rasism. Feminismen klassificerar med genus och det finns idag ett stort antal kategorier att placeras i beroende på hur en identifierar sig.

En vanlig klassificering är "män" och alla andra som inte är män, "ickemän". Utmärkande för hatisk "feminism" är också att det läggs stor fokus på kategorin cismän, framförallt vita och inte sällan med tillägget hetero. Denna grupp och ickemän ska också separeras åt i största möjliga utsträckning. En väsentlig del av Cirkeln är separatistisk och accepterar inte ens heterosexualitet som bespottas och föraktas liksom homosexualitet har behandlats genom tiden. De faller med andra ord till samma låga nivå som homofober.(2) SYMBOLISM


Grupper tilldelas utmärkande namn (t.ex "zigenare") eller så appliceras andra typer av symboliska attribut för att effektivt särskilja dem. Klassificering och symbolism är kulturellt universalt och inte i sig själv ett steg mot genocid så länge det inte innefattar #3, avhumanisering. Genom hat påtvingas grupper ofta symbolism. [Tillägg av BrytCirkeln: Symbolism bidrar ibland till stereotypisering, dvs när grupper utsätts för generaliserande och ofta missvisande beskrivningar av olika slag].

Hatiska "feminister" i Cirkeln har bl.a populariserat och stigmatiserat ordet "snubbe" som inom kontexten av hatisk "feminism" ofta används på sätt som bara kan liknas vid skällsord.


(3) AVHUMANISERING

 

När en grupp förnekar mänskligheten (och därmed människovärdet) hos en annan grupp. Den angripna gruppen likställs med olika former av ickemänskliga djur, föremål eller fenomen med negativa symboliska värden, så som insekter eller sjukdomar. Avhumanisering är ett grundläggande steg i att "lära sig acceptera" mord på människor, eftersom subjekten inte längre anses vara människor.

Avhumanisering är ett av Cirkelns främsta kännetecken. Män likställs med djur eller lägre stående än djur, män beskrivs som sjukdomar, män framställs ordagrant som ickemänniskor osv, osv. Listan är lång och den hatiska "feminismen" är obehagligt aktiv i sin avhumaniserande praktik. Mycket av den demonisering (eller annullerande av mänsklighet) som män utsätts för kommer genom det radikalfeministiska manifestet "SCUM" (Society for Cutting Up Men) som Cirkelns mest hatiska aktörer citerar och hämtar inspiration ur. SCUM hänvisar till en ordagrann utrotning av män.


(4) ORGANISERING
Folkmord organiseras vanligtvis av staten, ofta genom militär kontroll som en metod att förneka ansvar och delaktighet. Det är i regel väl planerat och strukturerat.


(5) POLARISERING


Extremister bidrar starkt till att driva isär grupper och polariserande hatpropaganda cirkuleras i detta syfte. Inrättade lagar kan förbjuda människor från diverse samhörighetshandlingar som strider mot hatgruppernas/statens mål.

Cirkeln har tack och lov inga av sina önskade, förtryckande lagar i verksam kraft och det är högst osannolikt att t.ex heterosexualitet någonsin skulle förbjudas. De hatiska "feministerna" bedriver däremot en stenhård polariserande agenda. Deras propaganda sprids genom sociala medier och Cirkeln delar aktivt och effektivt varandras hatiska budskap och litteratur. Utöver polariseringen sprider Cirkeln också hat som består av hetsande, hånande, avhumanisering, generalisering osv, osv.(6) FÖRBEREDELSE
Subjekten för genocid identifieras och sållas ut. Dödslistor produceras. Subjektgrupper tvingas bära identifierande symboler. Deras egendom beslagtas. De segregeras ofta till ghetton eller tvångsförflyttas till koncentrationsläger eller regioner där svält råder.

Det förekommer prat om dödslistor inom hatisk "feminism" men det är svårt att ta dessa exempel på allvar, hur osmakliga de än är.


(7) UTROTNING
Folkmordet genomförs under benämningen "genocid" och kontrolleras av beväpnade styrkor och/eller militär. För gruppen som genomför folkmordet handlar det enbart om "utrotning" eftersom subjekten inte anses vara fullt mänskliga. Det händer att drabbade grupper slår tillbaka genom egna mordsaktioner.

Här hamnar vi förhoppningsvis aldrig någonsin igen. Vissa inom Cirkeln verkar däremot helt klart redo för detta steg.(8) FÖRNEKELSE
Förnekelse är det sista, säkra steget i ett folkmord. Kroppar bränns för att undanröja bevis. Vittnen avskräcks att höja sina röster. Brott förnekas och skuld läggs ofta på offren. Utredningar förhindras genom maktåtgärder.


Vi påminner igen om att bara en viss andel hatiska "feminister" vurmar för att 'döda alla män'. Däremot är det minst sagt ovanligt att hatiska "feminister" kritiserar andra hatiska "feministers" genocida avsikter, fantasier och skämt/överdrifter. Vansinniga utspel som handlar om att utrota det manliga könet tillåts passera genom passiv tystnad, trots att en sannolik skara inom Cirkeln inte vill ansluta sig till åsikter som berör utrotning. Varför? För sammanhållningens skull. För "systraskapets" skull. Vikten av att backa varandra. Att framstå som en hållbar förening.

Dessa passiva tigare inom Cirkeln är lika insyltade i utropen om folkmord som utroparna själva. Sitter människor på samma sida av en politisk agenda och någon part vägrar kritisera en annan parts vurmande för mord, då kan dessa individer lika gärna anses delaktiga. Likaså ska alla de aktörer inom Cirkeln som "endast" polariserar och demoniserar/avhumaniserar människor anses skyldiga till det genocida budskapets framväxt. Cirkelns agerande i helhet är lika skamligt som det är skrämmande.

OBS! En vädjan till män

Det är lätt att kritisera Cirkelns hatiska "feminism" och nöja sig där. Det är inte hållbart för samhällets sociala utveckling att vara lika passiv gentemot mäns hatande som Cirkeln är inbördes. Det finns män som dishar ut ofantliga mängder grovt hat, online och IRL. Vi vädjar till alla män som läser att säga ifrån om ni ser kvinnohat/sexism, eller för all del rasism, från andra män. Visa att samhället inte står bakom människofientliga, destruktiva värderingar. Hjälp oss att avnormalisera hatet. Ni behövs. Tack på förhand.

// Blossom

18 kommentarer:

 1. Alexandra~10 juli, 2015

  Tack för intressant läsning! Tänkvärda likheter måste jag säga.. tanken har inte slagit mig förut. Fin helg på er =)

  SvaraRadera
 2. Fy vad hemskt att påminnas om det där..... att vi kan vara såna monster... Man vill glömma så kommer såna "individer" och gapar om det. Men bra skrivet - Suss

  SvaraRadera
 3. Solkatten10 juli, 2015

  Vet inte om jag håller med om precis allt men det var sanneligen värt att läsa. Herregud vad de säger för saker... Jag blir inte klok på det.

  SvaraRadera
 4. avhumaniseringen.. säger bara det.. fy fan vilken låg stil

  SvaraRadera
 5. Kan säga så här... jag är omvänd ex nazist sedan 8 år nu och vi var i vårt gäng ganska äckliga i vårt sätt att snacka om folk (när det begav sig) men det här överträffar det hatandet med en hel hästlängd. MYCKEt konstigt när man tänker efter

  SvaraRadera
 6. PernillaK10 juli, 2015

  Ni ger hela den feministiska sfären en välbehövlig spark i ändan. Gud jag älskar er <3

  SvaraRadera
 7. Vill verkligen inte tro mina ögon.

  SvaraRadera
 8. ÄNTLIGEN nån som sätter press på dem där! Har aldrig sett en '"politisk rörelse" så full med fientligt hatande som cirkeln å jag skäms att va tjej när jag ser vad dem skriver! Vill aldrig förknippas med sånt hat. Sluta aldrig vara femhatcirkeln!

  SvaraRadera
 9. "för systraskapets skull" hahaha

  ELLER HUR

  jag är då inte en del av deras skumma systerskap i alla fall
  så fort man är positiv eller ens neutral för killar så typ "KÖNSFÖRRÄDARE"

  dom behöver psykisk vård och jag menar det

  SvaraRadera
 10. Jag ryste när jag läste det här och såg vad "feministerna" skrivit. Alltså hjälp så skrämmande, på allvar.

  SvaraRadera
 11. Jag kan inte förneka att jag som man blev berörd. Sista stycket också. Ni kan lita på att jag kommer vara mer vaksam på andras sviniga uppförande och kritisera när det är lägligt. Eran diplomatiska inställning till allt detta är guld värt.

  SvaraRadera
 12. Håller med er så in i h-e! Att de håller tyst om sina "medsystrars" massa hemska babbel om att döda osv är helt otroligt. Avskyvärt.

  SvaraRadera
 13. "Män likställs med djur eller lägre stående än djur, män beskrivs som sjukdomar, män framställs ordagrant som ickemänniskor"

  fuck ja?? HELA TIDEN
  hela skiten är så TJATIG att det blir skratt retande... asså jag typ VARFÖR GNÄLLER DU OM MÄN om du säger att dom e SKIT?? ba varför????? LEV DITT FKN LIV ISTÄLLET FÖR ATT TJATA OM DET? o dom ba nej jag måste fortsätta gnälla på män pga typ,... DÄRFÖR

  blir så jävla lack på såna icke tänkande människor, haha :´)
  "GNÄLL GNÄLL GNÄLL - detta är vad mitt liv består av"

  SvaraRadera
 14. Ni har ju helt rätt. Dom gör allt för att provocera. Precis allt, oavsett hur lågt det få dom själva att sjunka? Dom gör bokstavligen narr av sig själva och sin "ideologi". Otroligt!

  SvaraRadera
 15. Tack gode gud för att ni finns!

  SvaraRadera
 16. Vildmarken14 juli, 2015

  Blir så glad att se att ni får läsare! Jag har några bekanta som tycker LD är "vettig". Lika vettig som valfri tyrann genom tiderna.

  SvaraRadera
 17. Aldrig tänkt på klassificeringen men ni har helt rätt i att de sätter folk i sämre och bättre fack.. så det smäller om det. Jämlikhet var det eller?? Smaklöst som bara den.

  SvaraRadera