Den feministiska kampen att bevara den feministiska kampen.

fredag 24 juli 2015

PodChat #2

Förchat

Blossom: Dags för en ny PodChat, tjejor. Således är vi samlade igen?!
Bubbles: Mitt i den gråa Sverigesommaren!
Buttercup: Jag rapporterar in med en trötthet sällan skådad. Är det den svenska sommargråheten som förför mig in i en form av existentiell koma?
Bubbles: Haha, kan vara så.
Blossom: Idag ska vi ta upp ett ämne som vi anser är mycket angeläget att diskutera. Jag tänkte först att vi kommenterar ett par saker. Först beslutet att censurera inlägg på FemhatCirkeln i fortsättningen. 
Bubbles: Ja just ja. Vi rörde vid frågan i förra podchaten och sen dess började väl tankarna rulla hos oss att det är bäst med dolda identiteter för källorna trots allt. Inte så mycket för att "skydda" någon utan just för att lägga all fokus på språket.
Buttercup: Individerna vi lägger upp är hemska hemska människor med vidriga människosyner men inget ska ändå behöva hända dom, det vill jag flika in.
Blossom: Jag tror att rädslan för att typ bli uppsökt och anfallen är ganska irrationell också. Det är en paranoid bieffekt som kommer naturligt av att leva i ett hatiskt tillstånd. Den saken är så intressant dessutom. Varför är Cirkelns hatiska "feminister" så rädda för förföljelse eller sådant när den absoluta majoriteten av kommentarer bara skrattar åt deras närmast parodiska hat? Det känns som att rädslan kommer av en undertryckt insikt att hatpropagandan de sprider inte är okej, dvs faktiskt inte accepterat av samhället. Jag tror att de innerst inne förstår vilka hemska saker de säger.
Buttercup: Skulle inte förvåna mig om deras hat för polisväsendet också kommer därifrån. Vissa av dom grövsta hatarna vet mycket väl att dom inte direkt har lagen på sin sida i mycket av det hetsande skräpet dom pumpar ut på sina konton. Det är väl en rimlig följd att bli anti-cops av att praktiskt taget tänka kriminellt??
Blossom: Intressant poäng.
Buttercup: Men som sagt, det är inte hat-"feministernas" identiteter som ska ligga i fokus och jag tycker censuren höjer själva diskursen över personerna och gör varje hatiskt uttalande jämlikt ett annat, oberoende av källans status eller vad man ska säga. Som det ska vara. Sprider man sån cynisk jäkla dynga omkring sig så spelar det ingen roll om ens plattform är liten eller stor, allt hat spelar roll. 
Bubbles: Ja, allt hat förstör verkligen.
Blossom: En till aspekt av censuren är att Cirkelns tillhörighet är rörlig. En hatisk "feminist" kan plötsligt skriva något som till och med låter solidariskt och friskt, och just i den stunden måste en sådan yttring respekteras för vad den är. Med censuren låser vi inte någon individ till begreppen "Cirkeln" eller "hatisk feminist" genom att outa bild och namn. Vi tror väl ändå att alla kan ändra sig till det bättre?
Bubbles: Självklart :)

Blossom: Sedan har vi "Snubbarna" som nu lagt ner sin Facebooksida. Har vi något snabbt att säga om det?
Bubbles: Ja hjälp, de bara försvann. Vad hände?
Blossom: Det råder nog delade meningar om detta. De skrev själva att de behövde tid att organisera sig, men det kom väldigt snart efter att någon de hängt ut hotat med rättsliga åtgärder?
Buttercup: Det luktar paniknerläggning lång väg om ni frågar mig. Alltså, jag tycker så här. Fine... det är synd att den typen av "aktivism" ska behöva läggas ner av olika anledningar, men när folk sitter på sina självgoda arslen och "saaaaknar Snubbarna" blir jag bara EEEH??? Hur kan ni sakna att läsa den skiten?? Vad är det att sakna i det liksom, eller går vissa igång på att läsa äckelraggning? Är det underhållning? Det är väl om något en otroligt jobbig sida att följa, ungefär som FemhatCirkeln med all rätt borde vara.
Bubbles: Precis, att synliggöra hat är ju vare sig en rolig syssla att ta sig an eller att följa. Lite beroende vilken inställning en har till det så klart. Men det är ju sidor/praktiker som inte ska behöva finnas.


Helgonifieringen av kvinnorBlossom: Raskt över till dagens ämne som handlar om att många i Cirkeln har gjort en praktik av att helgonifiera kvinnor i sin "feministiska" diskurs.
Buttercup: Ja dom försöker få oss att framstå som någon slags ofelbar varelse. Samtidigt demoniserar dom män så det är väl en tillhörande praktik att få kvinnor att framstå som perfekta.
Bubbles: Det är den återkommande polariseringen i deras hatiska metoder. Svart mot vitt, det goda mot det onda. Kvinnor mot män!
Blossom: För att konkretisera det hela så skrivs det saker i stil med att kvinnor (eller sk "medsystrar") alltid talar sanning när det kommer till saker som handlar om förtryck, alltså historier om män. Har ni två någonsin haft en kvinnlig vän eller bekant som aldrig ljugit?
Buttercup: Hahahaha...
Bubbles: :) Jag skulle kunna rabbla upp ett antal väninnor som jag vet har vridit till sanningen på ett väldigt fult sätt när de berättat om olika saker. Det är alltså sånt som sen uppdagats och retts ut ordentligt, och de små lögnerna visade sig ändra på hela bilden ganska rejält.
Buttercup: På min förra arbetsplats var det en kvinna som gärna pratade om sin "jävliga" exman. "Ett nedtryckande svin", ungefär så gick melodin varje lunchrast. Enligt henne så var hon stalkad av denna man, han var skyldig henne pengar och allt möjligt sånt. Strax innan min anställning gick ut där så dök han upp på en liten tillställning vi hade satt ihop inom firman, i sällskap med en annan kollega till oss. Det dröjde inte länge innan hon stod och skrek på honom och allas blickar låg på dessa två. Jag vill inte ge några detaljer där men gud, orden som kom ur hennes mun alltså... Hon stormade sen ut och de som hade pratat med mannen efteråt berättade att HAN hade polisanmält henne för stöld och att deras dotter föredrog att leva med honom efter skilsmässan. Hon drack tydligen ganska friskt (som vi misstänkt ett tag) och han ville ha henne så långt borta ur sitt liv som bara möjligt. Så mycket för att "alltid lita på kvinnan", pfft!? Haha.
Bubbles: Herregud. Exemplen jag varit med om handlar nästan alltid om sanningar som förställs på olika sätt, eller att vissa saker lämnas ur bilden för att måla upp saker och ting i hennes fördel. Det är oärligt på ett sätt jag verkligen inte kan tåla. Jag vill inte matas med lögner när jag umgås med människor. Tänk att sitta där och nicka friskt åt någons historia så visar det sig att det varit halva sanningen eller en slags tillslipad variant. Blir tokig på sånt och det har verkligen hänt återkommande i alla år. Men nästan alla ljuger ju. Vi människor är såna. Små, vita, stora, svarta lögner.
Blossom: Ja, det här handlar ju inte om att peka ut kvinnor som särskilt stora lögnare eller så. Män ljuger också om saker, poängen är att vi alla ljuger titt som tätt, hit och dit. Vi kan nog alla tre erkänna att vi ljugit om relationer med både kvinnor och män. Ofta är det lögner som grundar sig i väldigt komplicerade orsaker. Det är garanterat likadant för män och deras ljugande, ibland är det bara bäst att inte säga hela den heliga (skadliga!) sanningen.

Blossom: Men varför tror vi att det är så här då? Varför finns det ett sånt behov hos hatiska "feminister" att få kvinnan att framstå som den felfria sanningskällan, den "goda" essensen?
Buttercup: Hela deras hatiska ideologi bygger väl på att män i jämförelse MÅSTE vara svin, annars håller det inte. Det vore ju katastrofalt om det visar sig att kvinnor skulle ha ljugit om det "patriarkala förtrycket" dom upplevt, för då oskyldigförklaras plötsligt mannen och patriarkalt förtryck urholkas ett snäpp. Ve och fasa??? Plötsligt är det kvinnan som gjort fel och varit svinig och det går bara inte ihop med deras cyniska polarisering.
Bubbles: Jag tror det ligger något i det. Hela Cirkelns system att behandla män som grupp går ut på att retoriskt klumpa ihop dem på ett sätt som tillåter svartmålandet av alla, samtidigt. Varenda man. Vissa skämtar bryskt om att det inte handlar om "alla män" men i grund och botten gör det ju det. En generaliserande demonisering av män i dess renaste, mest ohederliga och obehagliga form.


Blossom: Jag har väldigt svårt för att se vilka de hatiska "feministerna" försöker lura med det här, egentligen.
Buttercup: Dom försöker lura sig själva och varandra... oavbrutet. Dom måste ju? Annars rasar allt som ett korthus.
Blossom: Jo, men i princip. Det är hela tiden en inbördes predikan där helt orimliga saker sägs. Jag kan inte föreställa mig att en "utomstående" person, utan ett tänkande helt infekterat av hat, skulle ta till sig såna här självklara lögner och överdrifter. För mig är det bara helt otänkbart att kvinnor alltid skulle tala sanning. Att dessutom sprida uppfattningen till andra att man ***måste*** tro på "medystrar" är bara fruktansvärt skadligt för samhället i stort.
Bubbles: Verkligen. Det håller inte något plan, socialt, ekonomiskt eller etiskt, att blint lita på en grupp av skäl som vilar på rena principer. Hatiska principer dessutom. Det tillhör en Ding Ding-värld på sin höjd.
Buttercup: Cirkeln lever i en Ding Ding värld, allvarligt talat. Jag är helt övertygad att dom kollektivt trätt in i en slags parallell existens gentemot övriga samhället och nu försöker sammanfoga världarna, haha. Det är den ena vanföreställningen efter den andra i deras flöden och jag blir alltid så illa till mods av deras KONSTIGA sätt att resonera om saker?? Dagliga rants om helt sjuka grejer som bara upprepar vad dom själva eller nån annan redan sagt. Hat hat hat dag ut och dag in. HAT.
Bubbles: Jag blir inte klok på dubbelmoralen. Den stör mig kanske mest av allt. De har ingen självinsikt alls.
Buttercup: Apropå det, jag vet inte hur många exempel jag sett då en manshatande "feminist" plötsligt haffar en pojkvän och till 99% (!!!) lägger ner manshatet. Efter att dom blitt kära i en kille så är det som att dom trycker på en off-knapp. Orden "män" och "snubbe" slutar nästan förekomma bland inläggen. 
Blossom: Kanske ett framtida ämne att podda om?
Buttercup: Why not!

Bubbles: Frågan är nu hur långt upp på könsförrädarskalan vi hamnar efter det här "försvarandet av män". Vad tror ni?
Buttercup: OVER 9000? Saken är ju den att vi inte ens får leva ut vår "onaturliga" heterosexualitet längre.Buttercup: VI HAR FÖRRÅTT VÅRT KÖN. SÄND OSS I EXIL FRÅN "SISTERHOODET" *tears*
Blossom: Nu är jag förvisso på den lesbiska planhalvan när det kommer till mina utgångspunkter, men det ligger ändå en sådan oerhörd problematik i uttalanden om könsförräderi att jag knappt vet var jag ska börja. Att Cirkeln har sån fokus på att stämpla dit "könsförrädare" på manssolidariska kvinnor känns helt och hållet symptomatiskt med att polariseringen måste upprätthållas, inte sant? Kvinnor som inte är helt mansfrånvända är således inte kvinnor längre, utan förrädare. De ingår inte längre i spelet och kan inte störa den polariserande processen.
Bubbles: Vi har också kallats män av några kränkta Cirkel-"feminister", haha. De vägrar tro att vi är tjejer.
Buttercup: Vi har kallats för EN man och det skrattade jag åt i veckor. Kan dom inte ens föreställa sig hur mycket arbete som går in i det här?
Bubbles: Jag tror de kan föreställa sig väldigt lite utöver sin cyniska livsbubbla.

Blossom: Vet ni vad, jag tror det är läge att knyta ihop säcken. Tack till alla som läslyssnat! Sprid gärna ordet om oss så att den här ofriska feministdebatten får lite friska injektioner av solidaritet och vettighet.
Buttercup: Och nämn oss till hatarna! Länka till oss om ni känner igen deras cyniska blajja-strategier och om det är något vi skrivit om. Låt hatiska "feminister" veta att deras orimliga hat inte passerar obemärkt eller accepterat. Ok?
Bubbles: Glöm inte heller att motarbeta kvinnohatet lika mycket som ni motarbetar manshatet. Det är inte svårt. Säg bara ifrån, särskilt ni män. Delta i att demontera hatet! Hjälp oss! Hej :)

// Blossom // Buttercup // Bubbles

21 kommentarer:

 1. JAAAAAAAA uppdatering :DDD
  Ska läsa lite senare! Puss alla

  SvaraRadera
 2. Bra läsning som vanligt! Jag ser då inte poängen med att höja kvinnan till skyarna på det larviga sättet. Ingen köper det.

  SvaraRadera
 3. "Jag är helt övertygad att dom kollektivt trätt in i en slags parallell existens gentemot övriga samhället och nu försöker sammanfoga världarna "

  Älskar er!

  SvaraRadera
 4. Fascinerande tankegångar!
  Skönt att läsa något annat än bara torrt manshat hela tiden. Trött på hela den svängen.

  SvaraRadera
 5. Haha buttercup jag har varit med om något liknande med hon du berätta om. Man ska inte lita på NÅGON i det här samhället

  SvaraRadera
 6. Oj *SOM hon du berätta om ^^

  SvaraRadera
 7. Elsa och Yrsa24 juli, 2015

  Ni är det bästa som hänt nätets feminism på flera år. Fatta hur trötta vi är på att se knivar och bomber kastas hela tiden? Så dags att kritisera läget och vända allt. Inte för att hat feministerna kommer lyssna då men, ändå. Någon måste göra nååågot annars bara tragiskt ju. Kram!

  SvaraRadera
 8. Det va rätt av er att censurera femhatcirkeln men jag är säker på att dom hatiska inte bryr sig om att bli upplagda nu.. det får typ inga konsekvenser för de längre. Allt e så sjukt.
  Tack igen för att ni finns!

  SvaraRadera
 9. Hurra för er som inte faller ner i samma manshatande träsk som alla andra :)

  SvaraRadera
 10. ~LykkeLi~24 juli, 2015

  Hur kan ni inte vara större? Asså vafan, ni är så bra??? Tänker tipsa alla jag känner! <3

  SvaraRadera
 11. stöder er till hundra procent
  återfår typ hoppet för mänskligheten när jag läser brytcirkeln

  SvaraRadera
 12. Sufflörinnan24 juli, 2015

  >> en manshatande "feminist" plötsligt haffar en pojkvän och till 99% (!!!) lägger ner manshatet

  Aahhahaha va jag känner igen detta! =) tydligen funkar det inte att önska mäns död och döma ut de alla när man samtidigt är kär i en. Luktar väldigt illa av hycklande

  SvaraRadera
 13. popkentare25 juli, 2015

  asrolig pod :)
  önskar jag kunde höra er men det får duga så här, jag förstår beslutet om ni blivit hotade

  SvaraRadera
 14. Vill ge er lite support. Jag läser allt ni skriver. Ni är lite av en snackis bland mina vänner, haha.

  SvaraRadera
 15. "Att Cirkeln har sån fokus på att stämpla dit "könsförrädare" på manssolidariska kvinnor känns helt och hållet symptomatiskt med att polariseringen måste upprätthållas"

  de tror ja också
  bra sida!

  SvaraRadera
 16. Bästa läsningen! Håller med om nästan allt.
  Och snubbarna ska komma tillbaka på FB tydligen :-)

  SvaraRadera
 17. Sebastian25 juli, 2015

  Skål till er! Asså ända sen hatet blev så överdrivet har jag tagit avstånd från feminism men ni har faktiskt fått mig att inse att det som hatarna håller på med inte är feminism. Ni är sjukt värdefulla i allt det här.

  SvaraRadera
 18. Förstår att ni har ett speciellt mål med sidan men jag tycker ni ska skriva mer om jämlikhet..? Precis det som "hatiska feminister" inte gör.. eller typ struntar i. Vore fint med lite input på hur vi faktiskt kan förbättra jämställdheten :) Annars är det frisk luft att läsa er <3

  SvaraRadera
 19. "könsförrädare" .. gode gud vilket fjantigt ord

  SvaraRadera
 20. Jag "förråder" gärna dem där om det betyder att jag inte behöver klassas som en rabiat manshatare. MER än gärna.

  SvaraRadera
 21. ÄNTLIGEN några som går emot det dära elitiska jobbiga gänget.. gud det går inte prata med hatfulla feminists för fem öre?? Bara Fuck off nu får du blocken. Direkt. Helt otroligt snedvridna typer.

  SvaraRadera