Den feministiska kampen att bevara den feministiska kampen.

fredag 31 juli 2015

"Alla kvinnor hatar män" – Fabricerad opinion

En kedja är inte starkare än sin svagaste länk. En politisk rörelse är heller inte vettigare än sina ovettigaste språkrör. Vi kan vända ut-och-in på Cirkelns hatiska "feminism" och förneka hatarnas rätt att kalla sig feminister, men det är fortfarande en politisk grupp med en luttrad praktik, etablerad diskurs och ett klart syfte. En relativt liten grupp, visst, men att göra sig hörd i allt myller betyder allt och Cirkeln är minst sagt högljudd! Dom har extremistiska språkrör med provokation och chock som verktyg för publikfiske, och det fungerar. Dom expanderar. Det märks.


På nätet har vi alltså ett gäng hatiska individer, så kallade "feminister" som advokerar en totalt urballad tredjevågsfeminism och gör allt för att smitta andra med sin cyniska världsbild. Dom här tokarna har kapat feminismen, förvridit ideologin till något misantropiskt och vill förändra samhället efter sin egen agenda. Och tro mig, tro oss, det betyder en framtid byggd och styrd av hat, en framtid där jämställdhet är en krossad dröm och människor tvingats avsäga sitt kön för att det, PÅ NÅT JÄVLA SÄTT, är det enda sättet att få ordning på könsförtryck??? Idioti av den kalibern får mig att vilja hoppa från en bro över en stormande flod av landminor.


Ironiskt nog är det också Cirkelns mest högljudda hatare som är dom svagaste länkarna i deras egna verksamhet, dom röster som gör den hatiska "feminismen" till ett självförvållat spratt. Dom röster som kastar Cirkelns trovärdighet rakt ner i soptunnan. Dom röster som av någon ofattbar anledning fått tusentals följare genom sin hatiska praktik, röster som t.ex Lady Dahmer och Fanny Åström. Detta är så omtalade namn att dom får passera vår censur i löpande text. Det är namn som mycket väl kan anses vara språkrör för hatisk "feminism" med tanke på följarantalet, och det usliga hatet som föds genom deras konton kan ju bara lämna en mentalt hulkande och utmattad.


Saken är ju den att dom inte bara skriver grova hatiska påhopp mot grupper, dom kör också med en praktik som tvingar fast- och hittar på åsikter hos andra människor. "Alla kvinnor hatar män" är ett förnedrande påstående för alla oss som aldrig i livet vill förknippas med Cirkelns hatiska ideologi. Och SJÄLVKLART håller det gamla goda systerskapet tyst om det helt orimliga påståendet. Inte ett enda inbördes ifrågasättande!

Att sätta opinion i munnen på andra eller att fabricera andras synsätt/karakteristika har blivit en form av standard hos hatisk "feminism". Den flitiga twittraren och bloggviftaren Fanny Åström har t.ex en ordentlig hög med illustrationer där män och kvinnor uttalar sig väldigt märkligt – ja, inte är deras statements representativa för verkligheten iallafall. Vi länkar inte sådant skräp men det finns där ute för den som vill söka och se! Vi kommer bara citera och behandla två av alla makabra exempel.

En man säger: 
"Nu har jag frivilligt valt att ingå i en relation med dig, men jag tänker ändå nedvärdera dig"

Vi förstår att ni siktar på att avhumanisera hela gruppen män så destruktivt det bara kan genomföras, men blir inte denna "feministiska" strategi liiiite parodisk när ni försöker få guysen att framstå som onda filmskurkspastischer? Vem tror du, Åström, köper att en representativ andel män söker upp relationer i syfte att nedvärdera sin partner? Vem tror du köper att män skulle vara sociopater? Dvs, vilka ickehatiska människor tror du köper hatisk "feminism"? Du kan hålla igång charaden för dig själv och dina hatiska likar, men ni lever i en cynisk bubbla som är lätt att spräcka med en handfull förnuftiga argument.

En kvinna säger: 
"Jag har aldrig haft en positiv sexuell erfarenhet med en man"
"Sex med kvinnor? Är du tokig! Jag är faktiskt heterosexuell"

Okej?? Vilket representativt mångfald tjejer menar du säger dessa saker, Åström? Vid 20-25 års ålder har nog dom flesta hetero-sexuellt aktiva personer haft ömsesidigt skapligt sex. Jag lovar dig. Att du har misslyckats helt på den fronten (???) innebär inte att det är fritt fram att kasta misslyckandet i ansiktet på andra som att det skulle vara deras problem också. Du kan inte hitta på andras problem. Du har ingen rätt och du har ingen möjlighet, lika lite som du saknar plausibilitet att förneka deras äkta heterosexualitet. Vem i sitt sinnes friska bruk vill påstå eller ens implicera att någon kan bryta sig ur sin livslånga sexuella läggning!? INGEN är svaret.

Det var inte direkt slim pickings med dessa galna, verklighetsfrånvända fabricerade statements och hela samlingen känns mer som en självterapeutisk hatsörja än feministisk praktik. Vi tycker i grund och botten synd om Cirkelns hatiska "feminister" för vi vet hur det är att växa ifrån en helt orimlig världsbild – något som dom här människorna myyycket sannolikt kommer att göra. Det är då, i det där uppvaknandet, som den plågsamma insikten kommer krypande att man i flera år spillt sin tid, sitt liv, åt genuint SKRÄP.

Trevlig helg alla fina ickehatiska läsare! :*

// Buttercup

26 kommentarer:

 1. Tre Pållar31 juli, 2015

  Ni e bara det grymmaste nånsin =)<3

  SvaraRadera
 2. "Idioti av den kalibern får mig att vilja hoppa från en bro över en stormande flod av landminor."

  hahaha <3

  SvaraRadera
 3. Hur får de ens för sig att skriva såna saker? Det är pinsamt.

  SvaraRadera
 4. Jag har då aldrig fattat vitsen med Fannys bilder? Det är som att hon öser in sina egna osäkerheter och hat mot män i det hon ritar för att må lite bättre, och sen lägger hon upp bilderna som något med värde för feminismen. Asså WAT?

  SvaraRadera
 5. >>> Du kan inte hitta på andras problem. Du har ingen rätt och du har ingen möjlighet, lika lite som du saknar plausibilitet att förneka deras äkta heterosexualitet

  fuck yes! läst hennes twitterfeed ett tag nu och tänkt exakt samma sak flera ggr

  plus att hon beter sig typ precis som homohatare gjort i alla år, o helt sjukt att hon inte fattar det själv? hur är de ens möjligt att vara så trångsynt

  SvaraRadera
 6. moneypenny31 juli, 2015

  Det fanns en tid när jag läste dessa två och kände att de skrev rätt coola grejer haha. Man bara "shit hon är så arg och på liksom" så blev man taggad själv.

  Det e precis som du skriver att man växer ifrån sånt här. Okej obvi inte alla.. Är inte LD bra över 30 nu??? En del blir nog helt instängda i hatet... inget sätt att ta sig ut... gud vad sorgligt när man tänker efter

  SvaraRadera
 7. Ingen av de kan må bra ju... Asså tänk att vara fast i hat varje timme av varje dag, bara kunna se hat hela tiden. Usch.

  SvaraRadera
 8. FY FAN vad jag applåderar er rakhet!
  om feminismen hade fler som er så hade kontroversen varit bortblåst och man hade kunnat jobba tillsammans med problematiken

  SvaraRadera
 9. Oh shit, ni är bra. Ska lätt länka till er när ni skriver så här träffsäkert. Ner med hatet!

  SvaraRadera
 10. Vad fan gör ni för att hjälpa kvinnors tillstånd i det här landet genom att hoppa på feminister? Allvarligt förklara vad ni bidrar med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå feminister? Det är inte feminister, det är hemska hatfulla cyniker som diskuteras!

   Radera
  2. Till exempel försöker de få ett slut på hatet som orsakar att vissa män hatar kvinnor ännu mer? Skulle det va dåligt? :)

   Radera
  3. Alltid lika lustigt när en arg feminist kommer och ska klaga på att hen får kritik. Varför bara blunda för kritiken? Hemskt ignorant.

   Radera
 11. spindeln i nätet31 juli, 2015

  Haha, jag har på avstånd hört en hel del av åströms konversationer med andra irl och kan försäkra att hon e fixerad på att prata illa om män irl också. Har inget ont mot henne personligen men något står inte rätt till där. Finns ingen person som lever ett värdigt liv genom att hata så mycket.

  SvaraRadera
 12. älskar er :)

  SvaraRadera
 13. Inte lätt att "växa ifrån" en hatisk ideologi.. Det handlar om egot. Att erkänna att man haft fel är inte lätt för människor som lätt blir kränkta till att börja med. Det förklarar säkert varför vissa är långt över 30 och fortfarande lika hatiska som förut, kanske bara lite klokare i sina ordval... De vägrar bara erkänna för sig själva att de haft fel i alla år.

  SvaraRadera
 14. Mycket bra blogg och tankevärda texter. Kommer återbesökas!

  SvaraRadera
 15. Kan nån snälla förklara för mig hur hon Lady Dahmer kan skriva så ned värderande om män och ändå typ vara ihop med en man och uppfostra barn med han? Asså hon vill att kvinnor ska lämna män men håller själv ihop med en? ....??????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har skrivit något i stil med att hon är låst i den patriarkala situationen med sin man... hon kan inte ta sig loss för hur skulle hon klara sig då och gud nej hjälp allt är patriarkatets fel

   Jag med många andra tycker synd om hennes man kan jag lova dig

   Radera
 16. ""Idioti av den kalibern får mig att vilja hoppa från en bro över en stormande flod av landminor" <3

  SvaraRadera
 17. Hahahahahah åååh jag har tänkt samma sak när jag läst sinoes tweets! Hon förfalskar ju åsikter hos andra människor och tro att hon kommer undan med det hahaha, gud det är roligt på ett konstigt sätt

  SvaraRadera
 18. Det e så sinnessjukt alltihopa... allt har blivit så fel :(

  SvaraRadera
 19. >>>Vi förstår att ni siktar på att avhumanisera hela gruppen män så destruktivt det bara kan genomföras, men blir inte denna "feministiska" strategi liiiite parodisk när ni försöker få guysen att framstå som onda filmskurkspastischer?>>>

  Bästa<3

  SvaraRadera
 20. Well, om man omfamnar en teori om att alla män skulle systematiskt förtrycka alla kvinnor så blir det här lite ofrånkomligt.

  Egentligen är ju världen mer komplicerad, så jag har aldrig köpt patriarkat-teorin eller medföljande feminism.

  SvaraRadera
 21. "Vem i sitt sinnes friska bruk vill påstå eller ens implicera att någon kan bryta sig ur sin livslånga sexuella läggning!?"

  Jag. Då jag själv gjort det aktiva valet att leva homosexuellt senaste året. Säger inte att jag inte kan få heterokänslor men jag upplever den homosexuella kulturen och livsstilen som otroligt befriande och enkel efter 20 år av emotionellt tungt arbete med heterorelationer. Kanske jag börjar ha heterorelationer igen om jag känner att jag orkar med könsrollerna och dynamiken igen men just nu känns det inte aktuellt. Vad jag försöker säga är att en inte skall underskatta plasticiteten hos människans sexuella beteende. Kan alltså förstå Åström även om jag är hennes diametrala motsats. Och dagens feministiska diskurs är en delorsak till att jag väljer att leva vad feminister skulle kalla mansseparatistiskt. Bra initiativ och blogg även om jag läser väldigt sällan då det inte är direkt upplyftande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Säger inte att jag inte kan få heterokänslor" ....ja då har du ju inte brutit dig ur din så att säga ursprungliga sexuella läggning. Du har gjort ett medvetet val på sin höjd, men du är ju knappast homosexuell i ordets renaste bemärkelse.

   Jag tycker verkligen inte någon kan börja blunda för sin sexuella bakgrund och helt plötsligt påstå att en är raka motsatsen till vad en var förut. Så ytliga och okomplicerade är inte våra sexualiteter.

   Radera