Den feministiska kampen att bevara den feministiska kampen.

torsdag 16 juli 2015

Den hatiska lättkränktheten

Det finns en samling typiska egenskaper hos Cirkelns så kallade "feminism", dvs den kontraproduktivt hatiska sorten. Jag vill skriva några rader om hur laddat och känsligt allting blir om hat får styra ens tankar genom livet. Hat är en psykologisk kraft som påverkar oss på djupet. Det förändrar vilka vi är och begraver ofta ett mycket lyckligare "jag" under det personliga förfall som uppstår. Ens person blir till ett osäkrat skjutvapen och avtryckaren är hela tiden under press. Man är lättkränkt. Man har satt sig i en ideologisk sits som bara tillåter en att vara osäker, svag och lättkränkt.

Det känns som att den hatiska "feminismen" som Cirkeln jublar över kunde ha "Det är mest synd om mig! – Nej, MIG!" som sin slogan. Hela tiden låter diskursen som en tävling i vem som har det sämst ställt i samhället, vem som ligger längst ner och får mest sparkar. Det är en inre fejd och ett ynkligt självömkande som till och med Cirkeln själv har uppmärksammat på senare tid (till vår förvåning!).


Många gånger har vi fått se stora interna bråk där Cirkelns medlemmar gått loss på varandra med ja... vad som bara kan beskrivas som mobbning. Vuxenmobbning. Ett särskilt grovt sådant, för något liknande på den skalan ser man faktiskt sällan vare sig på internet eller till vardags. Som utomstående observatörer har vi varit chockade över attackerna som haglat mellan de hatiska "feministerna" ifråga. Det senaste riktigt stora hatdrevet inom Cirkeln är ett som cirkulerade kring Lady Dahmer. Det haglade så mycket hatiska kommentarer och hånande angrepp från "feminister" att det var omöjligt att dokumentera allt.


Lady dahmer har själv skrivit ett lååångt inlägg om cirkusen. Såna här "inbördeskrig" kommer bara av en slags morbid lättkränkthet. Om integriteten hela tiden är på spänn så går det att stöta sig hur lätt som helst med vem som helst och plötsligt betyder det omtalade "systerskapet" ingenting längre. Samma systerskap som kränkta transpersoner upprört kallar "cisterskap", förresten. På allvar??? På allvar.

Det är en vacklig balansgång på en lina som representerar en fatal svaghet i den hatiska "feminismens" praktik: De kan inte vara en fungerande gemenskap över huvud taget just för att de är så hopplöst uppslukade av hat (att de också är helt splittrade i sin feminism är en viktig del, men det är sitt egna ämne). Minsta språkliga snedsteg så är de på varandras halsar. Allt blir till en kränkt typ av buskis.

Du skrev si-och-så nu och sparkade därför ner på mig 
för jag är ju under dig och det är mer synd om mig 
och du ska akta vad du säger för jag triggas ju, bla bla.Kolla bara på Cirkelns standardsätt att blockera personer som ifrågasätter deras tankegångar i feministiska frågor. Direkt ska såna kritiker blockas (ofta med maskerande smileys) som självklart är en kränkt överreaktion på att deras ideologiska karaktär hamnar under tryck. Ibland skryter de över hur konton blockeras preemptivt och återgår sen till sin "kamp" att predika för kören under tron att det åstadkommer något produktivt, alltså något mer än matandet av det egna egot. Vi andra bara skakar på huvudet.

Deras fientliga sinnelag kväver en (för kampen) väldigt nödvändig rationalitet, låser all produktiv debatt och sänker "feminismen" i kränkträsket där ingenting tar sig upp igen med logiken och värdigheten i behåll. Det är skrämmande att se och bevisar bara hur ohållbar en hatisk "feminism" av den sorten är. En tickande atombomb. Hatstormen mot Lady Dahmer är bara en i raden av många kommande explosioner. Mellan de smällarna får samhället så klart utstå deras makabra hat mot män och heterosexualitet. En enda evighetslång bombräd.

// Bubbles

16 kommentarer:

 1. Blockningen är spot on. Själv blivit blockad flera ggr bara för jag lugnt och sansat deltagit i diskussioner och ifrågasatt vad dom säger. Som att dom behöver blunda stenhårt för andras perspektiv på saker och ting. Varför typ engagera sig politiskt om man inte klarar av en så grundläggande sak?

  SvaraRadera
 2. Ni är bäst. På riktigt. BÄST!

  SvaraRadera
 3. Hur kan de själva inte fatta att det är just så här som beskrivs i inlägget? Applåder till er som skriver om dessa här sakerna

  SvaraRadera
 4. "Deras fientliga sinnelag kväver en (för kampen) väldigt nödvändig rationalitet, låser all produktiv debatt och sänker "feminismen" i kränkträsket där ingenting tar sig upp igen med logiken och värdigheten i behåll"

  JA! Såååå perfekt<333

  SvaraRadera
 5. Haha jag blir paff av att läsa era inlägg... helt paff :)

  SvaraRadera
 6. Dom hatar att vara rationella.
  Fast dom hatar ju i och för sig allt på denna planet, så..

  SvaraRadera
 7. Fan vad jag hatar er antifeminister och keffa drägg här på sidan som inte fattar vad kampen handlar om

  SvaraRadera
  Svar
  1. så jag är antifeminist när jag står för allas lika rättigheter o värde i samhället, samt inte förespråkar att män måste hatas och förlöjligas som nån obligatorisk del av feminismen? :-)

   Radera
  2. Det låter som du menar att kampen SKA handla om att kasta skit på män.. eller menar du kanske att det ska handla om att bråka internt?

   Radera
 8. Fkn marvelous skrivet =)
  Trogen följare här!

  SvaraRadera
 9. Jag håller inte med er om precis allt men jag ser absolut problemet. Vissa av mina väninnor har börjat prata om män på sättet vi ser på t.ex Twitter och jag vill bara fly till närmaste skämskudde. Och det är hemskt för jag saknar mina tjejer... Dom har blivit kalla och cyniska... vet inte vad jag ska göra, kan inte förlora dom

  SvaraRadera
 10. Stina-Pina18 juli, 2015

  Uppslukade av hat! Skojar du eller?? De här feministerna får ju nazister att framstå som världens största humanister

  SvaraRadera
 11. Jag skämdes ihjäl när feministbråket höll på som värst. Nu vet jag inte vad jag ska tycka om feminismen längre, känns bara meningslöst alltihop?

  SvaraRadera
 12. Den här "feminismen" som utvecklats i Sverige är det pinsammaste jag varit med om. Och då räknar jag också in SD.

  SvaraRadera
 13. haha ni vet när en ser nåt äckligt på TV och inte kan sluta titta? så känner jag med feministerna ni visar upp och lady dahmer är typ största freakshowen någonsin

  SvaraRadera
 14. Lingoninnan19 juli, 2015

  Jag håller med er. Höll med hatarna för ett år sedan men tack och lov går det att växa ifrån hat.

  SvaraRadera